'Google wil noodlijdend Twitter kopen'

De beurskoers van Twitter schiet omhoog: onder andere Google en cloudgigant Salesforce zouden het noodlijdende sociale netwerk willen kopen.

Dat meldt CNBC op basis van verschillende anonieme bronnen. De koers van Twitter is op moment van schrijven met 18 procent gestegen, de totale marktwaarde bedraagt 15,5 miljard dollar.

Er gaan al langer geruchten over een overname, omdat Twitter al jaren in zwaar weer verkeert. Een overname zou het bedrijf wat ruimte moeten geven om het platform verder uit te breiden en meer nieuwe leden aan te trekken - de groei stagneert al een tijd.

Google en Salesforce

 Naast Google en Salesforce zouden ook andere techbedrijven interesse hebben in Twitter. Welke bedrijven dit zijn, is niet bekend. Zowel Google als Salesforce zijn opvallende namen. Laatstgenoemde is vooral bekend als een leverancier van zakelijke clouddiensten en groeide de afgelopen jaren uit tot één van de marktleiders in dit segment.

Google heeft nog nooit een succesvol netwerk gehad, waardoor de overname van Twitter een relatief logische keuze lijkt. Na Orkut, Jaiku, Wave, Buzz en Google+ zou Twitter ervoor moeten zorgen dat Google ook een rol gaat spelen in de wereld van sociale netwerken.

Het zou niet de eerste keer zijn dat een techbedrijf een sociaal netwerk overneemt: recentelijk nam Microsoft het zakelijke sociale netwerk LinkedIn over voor 26,2 miljard dollar.