Amsterdam biedt zzp’ers gratis opleiding aan

Zzp’ers die moeite hebben om rond te komen, kunnen een opleiding of cursus volgen op kosten van de Gemeente Amsterdam. De gemeente start samen met de Universiteit van Amsterdam (UvA) een experiment waarbij zelfstandigen zonder personeel een scholingvoucher ter waarde van duizend euro kunnen krijgen.

Het voucher-experiment is bedoeld om nog niet succesvolle zelfstandigen te helpen met het verwerven van opdrachten. Uit onderzoek van de UvA komt naar voren dat extra scholing van zzp’ers kan bijdragen aan een verbetering van het inkomen. Belangrijke ontwikkelpunten volgens de zelfstandigen zelf zijn ondernemersvaardigheden, verbetering van 21st century skills en opleidingen voor verbreding van inzetbaarheid.

Het experiment is één van de maatregelen van het programma Werk maken van Talent. Minister Asscher van Sociale Zaken en de aangesloten kennisinstellingen, werkgevers en lokale overheid investeren samen in totaal 14 miljoen in het regioplan. De subsidieperiode loopt nog tot september volgend jaar.

Amsterdamse zzp’ers met een inkomen tot 120% van het minimuminkomen kunnen onder voorwaarden tot 1 maart 2017 in aanmerking komen voor een opleidingsvoucher dat ze bij iedere erkende opleiding kunnen besteden.