Let op! Vanaf 1 juli 2016 zijn ondernemers beter beschermd tegen acquisitiefraude

De nieuwe wet tegen acquisitiefraude is vandaag (1 juli 2016) van kracht geworden.

De wet beschermt ondernemers beter tegen de streken van malafide advertentiebureaus. Als blijkt dat een advertentiebureau essentiële informatie heeft achtergehouden, dan kan dat bureau aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade die de ondernemer lijdt. Voorheen moest een ondernemer nog aantonen dat hij was misleid. Overigens moet de toekomst nog uitwijzen wat de rechter precies verstaat onder deze ‘essentiële informatie’.

Twee jaar cel
Bovendien is acquisitiefraude nu echt strafbaar. Personen die zich schuldig maken aan deze vorm van fraude riskeren een maximale gevangenisstraf van twee jaar.

De Fraudehelpdesk heeft zich, samen met MKB-Nederland, de afgelopen jaren ingespannen om de wet tot stand te laten komen. Lees hier (pdf!) de officiële bekendmaking van de inwerkingtreding. Hier (pdf!) vindt u de officiële publicatie van de wet in het Staatsblad.

Meer weten over acquisitiefraude? Bekijk onze campagnepagina met tips om schade te voorkomen en adviezen voor het geval u slachtoffer bent geworden.